Expsosities - Keramiektuinen Galerie Harwi

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Expsosities

Na zijn opleiding Industriële Vormgeving Eindhoven (en de opleiding Mens en Arbeid in Amsterdam) heeft Harrie Willems zich aanvankelijk toegelegd op werken in steen. Sinds 20 jaar maakt hij voornamelijk bronzen beelden; was (de voorganger voor brons) geeft  hem meer mogelijkheden in spelen met vormen.
Uit Willems’  werk spreekt een betrokkenheid bij de natuur.  Zijn beelden bewegen zich tussen figuratie en abstractie.  Sinds 2017 is hij gegrepen door ‘de Wachters van de Elysese Velden’: oude verweerde afrasteringspalen van acaciahout, die hij met toevoegingen van brons omvormt tot beeld en een tweede leven geeft. Zijn beelden worden gegoten bij de gebroeders Kemner in Cuijk; de gehele afwerking doet hij zelf. Het merendeel van zijn beelden worden eenmalig gegoten, zijn unica.

In 2018 staat hij diverse malen in beeldentuinen, kasteeltuinen, 10 dagen kunstmoment in Diepenheim, de Kunstkijk in Goeree Overflakkee.  Het hele seizoen 2018 heeft Willems een aantal beelden staan in de prachtige beeldentuin  HARWI in Eeserveen [Drenthe].  Zie hiervoor mijn site www.bronswerkplaats.nl  

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu